Naanbrød – uden gær

Ingredienser

4,75 dl hvedemel
1½ tsk salt
1 tsk bagepulver
2 spsk olivenolie
½ dl vand
2 dl græsk youghurt
3 spsk jomfru i det grønne osse kaldet nigellafrø – eller sesamfrø
Bland mel, salt og bagepulver.

Tilsæt olivenolie, vand og græsk youghurt og bland det hele godt sammen.

Ælt dejen og del den ud i 4 – 5 stykker. Lad dejen hæve ca en time.

Tænd for ovnen på 230 varmluft ½ time før bagning så den er godt gennemvarm. Sæt en bageplade i ovnen så den er varm.

Flad dejstykkerne ud med en kagerulle og form dem til dråbeformede brød ca 25 – 30 cm lang og 12 – 15 cm bred. Drys evt. brødene med jomfru i det grønne-frø inden bagning.

Brug evt. bagepapir

Bag brødene på bagepladen i ca 10 – 12 minutter til de er gyldne.

Server dem varme.

 

naan
Naan