Seje Italienske Boller

Ingredienser

Ca. 8 – 10 boller

450 g hvedemel min 8% protein )
2 stk gær hvert stykke på størrelse med en ært
1 tsk salt 8 g
325 g koldt vand 3,25 dl
2 cl vand et snapseglas vand til damp under bagning

Hvis man vil have boller med kerner – brug 100 g kerner og 390 g mel ( kerner suger ikke så meget væske derfor fjernes kun 60 g mel )

Hæld koldt vand i en skål – tilsæt gæren og rør til den er opløst. Tilsæt salt og opløs dette.

Tilsæt mel og rør rundt med en grydeske indtil melet er vådt og det hele er blandet godt sammen. Læg film over skålen.

Lad hæve i ca 24 timer ved stuetempertatur – kan sagtens reduceres til ca 12 timer.

En time før bagning – hæl dejblandingen ud på bordet i rigeligt mel.

Fold dejen til halv størrelse 3 gange – fra hver sin side ( nord-syd-vest ) Efter hvert fold – drys mel på og klap dejen godt sammen med håndfladerne. Fly dejen over i et ildfast fad – undgå for meget mel under dejen.

Lad efterhæve ca 1 time.

Forvarm ovnen til 220 grader m/varmluft.

Skær dejen ud i ca 8 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Sæt pladen midt i ovnen. Fyld et snapseglas med ca 2 cl vand og smid vanden ned i bunden af i ovnen – luk lågen hurtigt så dampen ikke slipper ud. Dampen er med til at gøre bollerne seje

Bag i 10 minutter. Åbn ovnen helt op i 30 sekunder for at få dampen ud. Efterbag i 10 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist

img_15631
Italienske Boller 1
img_15781
Italienske Boller 2