Langtidshævet Pizzadej – våd og æltefri

Ingredienser

625 g mel eller 1 ltr god kvalitet – evt. Tipo 00
½ ltr vand
2 tsk salt
Majet lidt gr gær svarende til en ært
½ dl olie bare rapsolie eller en anden madolie

Pizzadag – aftenen før

Tag en rød skål. Hæld ½ liter koldt vand i. Rør gæret ud i vandet med fingrene. Husk at vaske de små fingerbasser først igåsda. Rør rundt til al gæren er helt udblødt.

Kom resten af ingredienserne i, og bland dem hurtigt sammen indtil der ikke er noget tørt mel. Brug skaftet af en grydeske til at røre rundt med. Det tager under 1 minut. Dæk skålen med film. Brug f. eks gamle VHS-bånd med gode film – ellers bare husholdningsfilm.

Lad dejen hæve natten over. 8 – 12 timer på køkkenbordet. ( eller stuebordet – dog ikke testet selv )

Pizzadag – om morgenen

Fold dejen let i skålen fra alle sider. 4 – 5 fold og kom den i køleskabet. Brug evt. en dejskraber til at folde med, så er der ingen snavsede dejfingre og det er jo dejligt så’n en travl morgen der.

Pizzadag – 2 timer før spisetid

Det er jo typisk når man kommer hjem fra arbejde medmindre det er weekend og man har fri.

Hæld dejen ud på et godt meldækket bord. Fold den igen 3 – 4 gange. Del den i 3 lige store dele.

Fold de 3 klumper til kugler, så godt som det nu er muligt med en våd dej – ha’ godt med mel på finger’n.

Dæk kuglerne til med olieindsmurt plastfilm eller et melet viskestykke. ( Altså dejkuglerne … )

Lad dem hæve de sidste to timer. Sørg for at de står så langt fra hinanden at de ikke flyder sammen. Jeg plejer at komme dem på et stykke pagepapir med det samme. Drysser dem med lidt mel og lidt olie – og lægger film henover.

45 minutter før bagning – tænd for ovnen på 250 gr. Hvis man har en pizzasten – læg den ind i den kolde ovn. Ellers brug en bageplade.

Læg et ark bagepapir ud på bordet – drys lidt mel udover og rul dejen til en pizza med en kagerulle.. Bagepapiret gør at man nemmere kommer under pizzaen når den skal i ovnen.

Bagning

Når du har kommet fyld på kommer du straks pizzaen i ovnen, så bunden ikke bliver opblødt af fyldet.

Brug evt. mozzarella som ost – hak det fint og frys det udover pizzaen – det har en god smelteevne og er billigt. En kugle til en pizza. Fås til 5 – 6 kr i Fakta.

Pizzaen skal bages til skorpen er gylden og der er små mørke/sorte spidser på fyldet.
Kilde : www.kvalimad.dk

img_08131
Pizza 1
img_20781
Pizza 2