Ølbraiserede svinekæber til 4 personer med Æble-Fennikelsalat

Ingredienser

12 svinekæber
Et par kviste timian, 2 laurbærblade, 1-2 stjerneanis og evt. par kviste rosmarin
Peberkorn efter smag
1-2 okseboullion-terninger
1-2 løg – i kvarte
4 fed hvidløg
2-3 pastinakker (1-2 simrer med kødet)
4 gulerødder (2 simrer med kødet)
1/4 til en 1/2 knoldselleri – afhængig af størrelsen (rest puttes i mos)
3 friske tomater i kvarte
5 dl mørk øl, evt. Original black fra Skælskør bryghus eller god Stout. Kan mixes… Bare så det dækker – tilføj evt. okseboullion.
1 dl fløde eller efter smag (først når sovsen er siet)

Fremgangsmåde:
Forbered alle grøntsagerne, og snit den del af dem, der skal simre med kæberne groft.
Snit den del af gulerødderne og pastinakkerne der skal i sovsen inden servering i 1×1 cm tern eller efter smag. Det kan evt. gøres mens kødet simrer.
Fjern den brede sene, som sidder på hver svinekæbe. Det er nemt med en lille spids og skarp kniv. Tør kæberne i køkkenrulle.
Krydder kæberne godt med salt og friskkværnet peber og brun ved høj varme i smør, evt. blandet med olie.. De skal have en fin, brun stegeskorpe – det giver god smag til retten. Tag kæberne op og tør gryden af, så den er klar til grøntsagerne.
Brun nu gulerødder, hvidløg, pastinak, selleri, løg i lidt smør/olie. Vigtigt at de brunes men hvidløget må ikke blive brunt/bittert.
Tilsæt nu friske tomater, urter, peberkorn, anis og kæberne. Hæld øl over så det dækker, Tilsæt nu okseboullion og evt. lidt vand. Lad det simre i min. 2 timer med låg. Afskum evt. efter 10 min. Tag forsigtigt kæberne op med en hul-ske, pas på de er meget møre . Si nu væden i en si og mos de udkogte grøntsager gennem sien.
Lad nu sovsen koge ind/reducere uden låg til ¾ eller mere. Den skal blot opnå en kraftig smag. Hvis smagen ikke er kraftig nok kan man tilføje mere boullion. Smag nu til med fløde, farin, balsamico eddike, salt, peber.
Jævn med sovsejævner og giv farve med kulør. Tilsæt kæberne og grøntsagerne i tern og lad det simre til grøntsagerne har en smule bid – evt. 8 min, men det kommer an på størrelsen. Hvis retten skal varmes op igen, skal man tage højde for det.

Server med nedenstående æble fennikel salat og selleri/kartoffelmos!!

Æble-Fennikel salat til 4:

Brug evt. mandolinjern da grøntsagerne skal være snittes fint. Alternativt kan man snitte grøntsagerne tyndt i hånden.
• 1 fennikel
• 2-3 æbler – evt i forskellige farver/slags
• 1 bundt dild – eller efter smag
• Citronsaft fra 1 citron (så æblerne ikke bliver brune)
• 4 spsk. olivenoile
1-2 spsk. æblecidereddike
• Ca. 2 spsk. acaciehonning, efter smag, men dressingen skal være syrlig/frisk
• Salt
• Peber
Start med at snitte fennikel. Pres derefter saften af en citron i en skål. Æblerne skal vendes i denne saft, så de ikke bliver brune. Bland nu olie, æblecidereddike, honning, salt og peber. Vend æbler med citronsaften, fennikel og dild i. Krydder evt. med lidt salt og peber inden servering, men smag først..
Man kan selv tilføje mere af det ene og det andet, så man får den syrlige, men stadig søde smag frem.

Kilde : Louise Thede Høj

Louise’s møre koteletter

Ingredienser

12 fadkoteletter
Smør
olie
2 x 125 gram bacon i tern
2 pakker cocktail pølser
5-6 tsk. med top – tomatpure
5-6 tomater i tern uden kerner/fyld
2-3 løg
4 fed hvidløg
400 gram champignon
3 dl Ærter
1-2 boullionterning (okse og grønsags)
Aromat
Paprika
Cayennepeber
5 dl fløde
5 dl vand
Saucejævner
Salt og peber

Svits koteletterne i smør & olie. Krydder dem.. Læg dem op i stegesoen.
Rist bacon og svampe for sig– op i stegeso. Ærter op i stegeso.

Rist løg og hvidløg på pande i en gryde.
Tilsæt pure og rist .Put vand og boullion på anvendte pande og kog op. Tilsæt fløde, tomater og vand fra pande til gryde. Lad simre og smag til / jævn. Hæld op i stegesoen og bland.

Ind i ovn på 180 varmeluft i 30 min. Sænk temp. til 120 de resterende 90 min.
Hvis det laves i en alm. gryde, lad det simre i to timer.

Rist pølser på pande snittet som sprutter i paprika og læg ovenpå inden servering.

Kilde : Louise Thede Høj

Nøddebund

Ingredienser

4 stk æggehvider
200 gr sukker
200 gr hasselnødder hakket til groft mel

Knivspids salt
Smør

Hasselnødderne kommes i en food processor og hakkes så de har konsistens næsten som groft mel.

Æggehviderne hældes i en skål, tilsættes en knivspids salt og piskes stive.

Hasselnøddemelet og sukker blandes sammen i en skål. De piskede æggehvider tilsættes og vendes forsigtigt rundt i blandingen så luften ikke går ud af hviderne.

Fastgør bagepapir i bunden af en springform og gnid lidt smør i bunden og lidt op ad siderne.

Hæld den flydende nøddeblanding i springformen.

Bages i ovnen ved 175 gr. ca 30 min.

Køles af, skæres i lagkagestykker og serveres f. eks som tilbehør til is i en dessert.

Louises millionbøf med en ½ million løg

Ingredienser

500 g hakket oksekød
500 g Snittet eller hakket løg
2 – 3 hvidløg
1 spsk smør
1 spsk olie
Salt og peber
1 tsk paprika
½ – 1 stk løgpulver
1/2 stk aromat
1 stk okseboullion
2-3 tsk tomatpure
6-7 dl vand
2 spsk mel
1-2 dl mælk

Snit løg og hvidløg fint og steg dem klare og glinsende i fedtstoffet. Tilsæt det hakkede oksekød og brun. Tilsæt krydderierne og tomatpure og svits af.
Tilsæt bouillonterning og vand, og lad det hele simre i 30 min. Jo længere tid det simrer, jo bedre bliver det!
Tilsæt mel-jævning og lad det koge op. Tilsæt kulør og smag til.

Farves med madkulør og smag til om der skal flere krydderier i.

Bon appetit!

Kilde: Louise Thede Høj

Skildpaddemousse med Daim

Ingredienser

5 store skildpadder
100 mørk chokolade ( lys kan også bruges)
2-4 små Daimbar – alt efter hvad man lyster
2 past. æggeblommer
½ liter piskefløde

Pisk fløden til flødeskum

Smelt skildpadderne og chokoladen sammen (mikroovn: 2 x 30 sek med omrøring)

Tilsæt 2 past. æggeblommer og 2 spsk flødeskum når “chokoladedejen” er kølet lidt af så den bliver blank og ensartet. Den må ikke blive for kold, så er det ikke til at piske klumperne ud

Vend lidt mere flødeskum i så den bliver mere flydende

Vend herefter chokolade/flødeskums massen forsigtigt i resten af flødeskummet, lidt af gangen

Vend til sidst de hakkede Daimstykker i moussen og anret i skåle/glas

Stil på køl i et par timer før servering

(Gourmet) Tomatsuppe

Ingredienser

900 g tomater
1 knsp. sukker
1 stk stort løg
2 fed hvidløg
1 stk gulerod
1 stilk bladselleri hvis stor så blot en halv
1 bdt. basilikum lille bdt
6 dl hønsefond kan erstattes med hønsebouillon
2 spsk. fuldfed cremefraiche kan erstattes med fløde
1 spsk. balsamicoeddike

Salt / peber
olivenolie

Opskriften passer til ca. 2 – 3 personer

Halver tomater på langs, læg i et stort ovnfast fad og hæld en smule olivenolie over sammen med salt, peber og sukker. Bag i en 190 grader varm ovn i cirka en time.

Pil og hak løg og hvidløg, og skær gulerod og bladselleri i tern. Sauter i cirka fem minutter i olivenolie. Hak imens stænglerne fra basilikum (reserver bladene til senere) og kom dem i gryden. Sauter yderligere et par minutter, inden tomater og hønsefond hældes ved.

Lad simre i omkring 20 – 25 minutter, indtil alle grøntsagerne er møre. Blend og sigt suppen, rør cremefraiche eller fløde og balsamicoeddike i og smag til med salt, peber og ekstra balsamicoeddike hvis nødvendigt.

Blend basilikumblade med en god sjat olivenolie og hæld over suppen ved servering.

img_21991
Gournet Tomatsuppe

Tun Mousse a´la Frank Høj

Ingredienser

2 ds Tun i vand
½ spsk Tørrede dild
100 g Mayonnaise
2 spsk Crème fraiche 18%
2 spsk Revet løg
6 blade Husblas
2½ dl Fløde Pisket til flødeskum
1 stk Citron ( saften af )
2 stk Citroner ( til pynt )
Salt / Peber
Neutral olie til springform

Tun’en hældes i en sigte – eller et dørslag – eller en si – eller noget lignende og dryppes af. Herefter hældes den i en rød plastic skål. Tilsæt mayonnaise, dild, creme fraiche, løg, citronsaft og salt og peber. Smager bare godt!! – Det hele blendes grundigt til en flydende masse.

Man kan sikkert bruge en gul skål eller en anden farve – men jeg brugte en rød og det gik altså godt.

Men det allerbedste er at bruge en food processor eller næstbedst en blender og så blend tunen sammen med ingredienserne nævnt i forrige afsnit. Blend i ca 5 minutter så massen er helt glat og flydende.

Husblasen lægges i en plasticskål – evt. en gul og dækkes med koldt vand. Trækker i min. 5 minutter. Imens kan flødeskummet forberedes ( Hvorfor hedder det egentli’ flødeskum – jo men det er det simpelthen pisket te’…).

Nå – vandet hældes fra husblasen så kun den væde der hænger ved er tilbage – skålen med husblasen sættes over et vandbad dvs. en gryde med kogende vand for dem der ikke ved det. Der røres i husblasen med et piskeris til den er smeltet og begynder at boble lidt.

Den smeltede husblas hældes i tun-moussen-massen og piskes godt rundt med et piskeris så al husblasen er helt rørt ud…

Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i. Bare rolig – husblasen begynder først at stivne efter en ½ times tid – så der er tid nok.

Det hele hældes i en springform smurt let med lidt olie. Jeg har en lilla en af dem fra Tupperware. De er bare go’e. Når man løfter låget i midten siger det svup – og tun moussen glider lige ud… Brug helst en neutral olie – raps eller solsikke f. eks. En olivenolie kan afgive smag til tun-moussen.

Formen stilles overdækket i køleskabet 2 – 3 timer eller indtil tun moussen er fast.
Med en kniv løsnes siderne og tun moussen kan nu vendes ud på et fad – hvis man har været dygtig… Hvis man har en Tupperware fjernes blot det lille låg i midten – svup si’r det så og den gli’er li’e ne’ på tallerkenen.

Pynt med rejer i midten, halve citronskiver rundt langs kanten, kaviar, eller de tomme dåser med tun. De er tit flotte blå.

Server med flutes, ristet toast brød – eller prøv med corn flakes som noget helt nyt

 I stedet for tun kan bruges kogt laks – men vær opmærksom på at det så bliver en lakse mousse i stedet for…

Hvis man ikke har en blender eller en food processor kan man glemme det hele – bestil en pizza med tun – looser …

Seje Italienske Boller

Ingredienser

Ca. 8 – 10 boller

450 g hvedemel min 8% protein )
2 stk gær hvert stykke på størrelse med en ært
1 tsk salt 8 g
325 g koldt vand 3,25 dl
2 cl vand et snapseglas vand til damp under bagning

Hvis man vil have boller med kerner – brug 100 g kerner og 390 g mel ( kerner suger ikke så meget væske derfor fjernes kun 60 g mel )

Hæld koldt vand i en skål – tilsæt gæren og rør til den er opløst. Tilsæt salt og opløs dette.

Tilsæt mel og rør rundt med en grydeske indtil melet er vådt og det hele er blandet godt sammen. Læg film over skålen.

Lad hæve i ca 24 timer ved stuetempertatur – kan sagtens reduceres til ca 12 timer.

En time før bagning – hæl dejblandingen ud på bordet i rigeligt mel.

Fold dejen til halv størrelse 3 gange – fra hver sin side ( nord-syd-vest ) Efter hvert fold – drys mel på og klap dejen godt sammen med håndfladerne. Fly dejen over i et ildfast fad – undgå for meget mel under dejen.

Lad efterhæve ca 1 time.

Forvarm ovnen til 220 grader m/varmluft.

Skær dejen ud i ca 8 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Sæt pladen midt i ovnen. Fyld et snapseglas med ca 2 cl vand og smid vanden ned i bunden af i ovnen – luk lågen hurtigt så dampen ikke slipper ud. Dampen er med til at gøre bollerne seje

Bag i 10 minutter. Åbn ovnen helt op i 30 sekunder for at få dampen ud. Efterbag i 10 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist

img_15631
Italienske Boller 1
img_15781
Italienske Boller 2

Naanbrød

Ingredienser

7½ dl hvedemel
2 dl mælk
1 dl yoghurt naturel
1 stk æg
2 spsk madolie
1 tsk salt
2 tsk sukker
½ tsk bagepulver
15 g gær

Før bagning

Sesamfrø – kan undlades
Hvidløg – kan undlades
Hæld mel i en skål og lun mælken.

Slå ægget ud i en anden skål og bland godt med yoghurt, olie, salt, sukker, bagepulver, gær og ½ dl af mælken.

Hæld blandingen over mel og mælk og bland det hele sammen. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen, og ælt indtil dejen føles glat og ikke klistret.

Pensl dejen med olie, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i omkring 2½ timer.

Forvarm ovnen til grill, høj varme, og pensl tre bageplader med et tyndt lag olie.

Ælt dejen i et par minutter, og del den i 6 stykker.

Flad dem ud og form dem til dråbeformede brød ca 25 – 30 cm lang og 12 – 15 cm bred. Læg to brød på hver plade og lad dem hæve i 20 minutter tildækket.

Pensl brødene med lidt vand og drys eventuelt med birkes eller hvidløgsolie. Bag en plade ad gangen øverst i ovnen i 2 – 3 minutter på hver side indtil brødene har brune pletter. Serveres varm.

Kilde : www.recept.nu

Naanbrød
Naanbrød

Mini Franskbrød ( med sej krumme )

Ca. 20 stk

Ingredienser

450 g hvedemel min 8% protein
2 stk gær hvert stykke på størrelse med en ært
1 tsk salt 8 g
325 g koldt vand 3,25 dl
2 cl vand et snapseglas vand til damp under bagning

Hvis man vil have brød med kerner – brug 100 g kerner og 390 g mel ( kerner suger ikke så meget væske derfor fjernes kun 60 g mel )

Silikoneforme 8x3x3 cm. Kan købes her:

http://www.hwl.dk/da/product/bageudstyr/bageform-firkanter-9-stk

Hæld koldt vand i en skål – tilsæt gæren og rør til den er opløst. Bland salt med melet.

Tilsæt mel og rør rundt med skaftet af en grydeske indtil melet er vådt og det hele er blandet godt sammen. De tager ca 2 – 3 minutter. Læg film over skålen.

Lad hæve i ca 24 timer ved stuetemperatur – kan sagtens reduceres til ca 12 timer.

Ca en time før bagning – hæld dejblandingen ud på bordet i et lag drysset mel.

Fold dejen til halv størrelse 3 gange – fra hver sin side ( nord-syd-vest ) Efter hvert fold – drys mel på og klap dejen godt sammen med håndfladerne. Skær dejen ud i små aflange stykker som passer til formene. Fyld formene ca halvt op og skub dejen godt ned med fingrene. Mht. mængden af dej – fyld evt. nogle af formene lidt mere. Der er dej nok til mange brød så prøv dig lidt frem. Lad efterhæve ca 1 time.

Forvarm ovnen til 220 grader m/varmluft.

Placer formene midt i ovnen. Fyld et snapseglas med ca 2 cl vand og smid vanden ned i bunden af i ovnen – luk lågen hurtigt så dampen ikke slipper ud. Dampen er med til at gøre brødene seje

Bag i 10 minutter. Åbn ovnen helt op i 30 sekunder for at få dampen ud. Efterbag i ca 5 minutter.

Hæld brødene ud af formene og efterbag dem i 3 – 5 minutter til de får en gylden overflade.

Lad brødene køle af på en rist

 

img_19781
Minifranskbrød 1
img_19771
Minifranskbrød 2

Langtidshævet Pizzadej – våd og æltefri

Ingredienser

625 g mel eller 1 ltr god kvalitet – evt. Tipo 00
½ ltr vand
2 tsk salt
Majet lidt gr gær svarende til en ært
½ dl olie bare rapsolie eller en anden madolie

Pizzadag – aftenen før

Tag en rød skål. Hæld ½ liter koldt vand i. Rør gæret ud i vandet med fingrene. Husk at vaske de små fingerbasser først igåsda. Rør rundt til al gæren er helt udblødt.

Kom resten af ingredienserne i, og bland dem hurtigt sammen indtil der ikke er noget tørt mel. Brug skaftet af en grydeske til at røre rundt med. Det tager under 1 minut. Dæk skålen med film. Brug f. eks gamle VHS-bånd med gode film – ellers bare husholdningsfilm.

Lad dejen hæve natten over. 8 – 12 timer på køkkenbordet. ( eller stuebordet – dog ikke testet selv )

Pizzadag – om morgenen

Fold dejen let i skålen fra alle sider. 4 – 5 fold og kom den i køleskabet. Brug evt. en dejskraber til at folde med, så er der ingen snavsede dejfingre og det er jo dejligt så’n en travl morgen der.

Pizzadag – 2 timer før spisetid

Det er jo typisk når man kommer hjem fra arbejde medmindre det er weekend og man har fri.

Hæld dejen ud på et godt meldækket bord. Fold den igen 3 – 4 gange. Del den i 3 lige store dele.

Fold de 3 klumper til kugler, så godt som det nu er muligt med en våd dej – ha’ godt med mel på finger’n.

Dæk kuglerne til med olieindsmurt plastfilm eller et melet viskestykke. ( Altså dejkuglerne … )

Lad dem hæve de sidste to timer. Sørg for at de står så langt fra hinanden at de ikke flyder sammen. Jeg plejer at komme dem på et stykke pagepapir med det samme. Drysser dem med lidt mel og lidt olie – og lægger film henover.

45 minutter før bagning – tænd for ovnen på 250 gr. Hvis man har en pizzasten – læg den ind i den kolde ovn. Ellers brug en bageplade.

Læg et ark bagepapir ud på bordet – drys lidt mel udover og rul dejen til en pizza med en kagerulle.. Bagepapiret gør at man nemmere kommer under pizzaen når den skal i ovnen.

Bagning

Når du har kommet fyld på kommer du straks pizzaen i ovnen, så bunden ikke bliver opblødt af fyldet.

Brug evt. mozzarella som ost – hak det fint og frys det udover pizzaen – det har en god smelteevne og er billigt. En kugle til en pizza. Fås til 5 – 6 kr i Fakta.

Pizzaen skal bages til skorpen er gylden og der er små mørke/sorte spidser på fyldet.
Kilde : www.kvalimad.dk

img_08131
Pizza 1
img_20781
Pizza 2

 

Kunstnersild

Ingredienser

1 pund sildefileter
1 dl olie
1 dl eddike
2 dl ketchup
4 spsk sukker
2 tsk sennep
2 tsk karry
½ tsk peber
2 stk hakkede løg
1-2 fed hvidløg – kan undlades
fint rugmel

______________________________________________________________
Alt undtagen sildene blandes til en lage

Sildene skylles og vendes i fint rugmel med salt og peber mens de er våde.

De steges temmeligt hårdt så de bliver sprøde på begge sider. De kommes en skål lagvis – dvs. efterhånden som de er stegt lægges et par stykker eller et lag direkte fra panden i en skål med lidt lage i bunden – lidt lage henover – lidt sild igen – og lage, osv..

De må gerne laves 1 eller 2 dage i forvejen så de trækker.

Kilde : Annie Høj ( min mor )

Fried Chicken – Kentucky Style

Ingredienser

6 – 8 stk kyllingeover- og underlår
2 hele æg
1 ltr kærnemælk eller 1 ltr vand med ca 10 g salt ( 1 teskefuld med top )
1 – 2 ltr fritureolie

Krydderiblanding

2 spsk. salt
1 spsk. sort peber
¼ tsk hvidløgssalt
¼ tsk gurkemeje
1 tsk bouillon (pulver) evt en bouillonterning smuldret
¾ tsk karry
¾ tsk løgsalt eller løgpulver
¾ tsk sennepspulver
¼ tsk stødt nellike
8 – 9 dl mel

Læg kyllingestykkerne i en skål eller i en stor frysepose og dæk dem med kærnemælken med lidt salt eller saltvandet. Lad det marinere et døgn eller to i køleskabet. Kærnemælken / saltblandingen er med til at mørne kødet.

Kyllingerne tages op af marinaden og tørres / duppes af med køkkenrulle.

Bland alle ingredienserne der står under krydderiblanding sammen i en skål.

Tænd ovnen på 150°.

Rør æggene ud i en skål sammen med ca 3 dl vand.

Hvis overlårene er store kan de deles i 2 stykker.

Kyllingestykkerne vendes først let i krydderiblandingen – herefter i æggeblandingen og så tilbage i krydderiblandingen – her æltes blandingen godt ind i kyllingen så alle sider af kyllingestykkerne er helt dækket af blandingen.

Kyllingestykkerne steges i en frituregryde 3 – 4 stykker af gangen til de er gyldenbrune ( ca.3 min ).

Kyllingestykkerne lægges på en rist midt i ovnen og bages i ca 55 – 60 min.

Serveres med kartoffelmos og brun sovs

img_16821
Fried Chicken 1
img_16831
Fried Chicken 2



Ingefær-citron Shots

Ingredienser

2 stk citroner
200 g ingefær
2 ltr vand
Skyl citronerne godt – skrub eller skræl ingefæren med bagsiden af en urtekniv – den behøver ikke være 100% skrællet. Lad skrællen sidde på citronerne.

Skær citronerne og ingefæren i 2-3 mindre stykker.

Kog det hele i ca 20 minutter. Lad det stå i gryden og trække i ca et døgn. Efter kogning kan man evt. tilsætte en spsk honning eller rørsukker hvis man ønsker en lidt sødere smag.

Si saften og hæld den på flasker eller i en skål. Stil den på køl. Kan sagtens holde sig et par uger på køl i lufttæt flaske.

Drik 2 – 4 cl om dagen

Ingefær/cirton shot skulle booste kroppen og helbredet.

OM INGEFÆR
Adskillige undersøgelser har vist anti-inflammatoriske effekter af ingefær…

Ingefær er fyldt med vitaminer og antioxidanter, som er gavnligt for os alle, også folk uden inflammation i kroppen. Den skulle kunne lindre kvalme, køresyge, afhjælpe gigtpatienters ledsmerter, og som sagt være med til at fjerner betændelsestilstande i kroppen.

Endelig skulle ingefær også virke mod forskellige former for mavegener som for eksempel smerter og oppustethed. Den knoldede rod fremmer desuden din fordøjelse og sørger for, at din mave fungerer godt.

Hviids Hvidløgssmør

Ingredienser

250 gr smør Koldt smør skåret i terninger
75 – 80 gr creme freiche (18%)
2 – 5 fed knust hvidløg Garlic-lover or not …
1 bdt. persille Kan sagtens undlades
1 tsk. groft salt
2 spsk. kogende vand
De kolde smørterninger, hvidløg, salt, kogende vand og evt. persille piskes med el-pisker til en lys luftig konsistens.

Creme fraichen piskes let i en anden skål – tilsættes smørblandingen og piskes så ind i denne så den bliver en luftig masse.

Er bedst frisklavet men kan sættes i køleskabet – bliver dog hårdt og skal tages ud i god tid inden brug.

Flutes skæres i skrå skiver, varmes i ovnen til de er gyldne – eller grilles og serveres til.

Hvis hvidløgssmørret “kun” skal bruges til bagte kartofler bruges 150 gr. creme fraiche.

Double Chocolate Cookies – med havsalt og karamel

Fantastisk opskrift – kommer fra thefoodclub.dk – link nederst

Teksten kopieret herfra :

I går bagte jeg, måske verdens bedste cookies, eller i hvert fald de bedste jeg nogensinde har smagt. De er den perfekte kombination af sødt, salt, sprødt og cremet – en himmelsk mundfuld af mørk chokolade, blød karamel og en smule havsalt. Jeg kan allerede nu advare, at de er utrolig farlige at være alene med, så sørg for at have nogle at dele med.

Det er rigtig nemt at lave karamel/dulce de leche selv, men det kan efterhånden også købes i de fleste supermarkeder. Hvis du selv vil give dig i kast med karamellen, så kræver det kun en dåse kondenseret mælk og en gryde med kogende vand; tag dåsens etiket af og kom dåsen i kogende vand, hvor den skal hygge-simre i ca. 2,5-3 timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Efter 2,5–3 timer tages dåsen op, åbnes og karamellen hældes over i et rent glas og opbevares på køl.

De bedste chokoladecookies med karamel og et strejf af havsalt, 12 stk.

Ingredienser

110 g smør
300 g brun farin
55 g kakaopulver
2 æg
1 tsk bagepulver
et nip salt
200 g speltmel, jeg brugte fuldkornsspelt
100 g mørk chokolade
ca. 12 tsk karamel/dulce de leche ( 1 ds kondenseret mælk )
havsalt

Kom smør i en gryde og smelt det ved svag varme. Når det er smeltet, tages gryden af varmen og brun farin røres i. Tilsæt kakaopulver og æg til blandingen og rør det godt sammen. Rør bagepulver, salt og mel i, og rør til dejen er glat og ensartet. Hak chokoladen groft og vend i dejen.
Sæt 12 skefulde af dej på en bageplade med bagepapir. Lav en lille fordybning med din finger midt i hver kage og kom en lille skefuld karamel i fordybningen. Fordel resten af dejen ovenpå hver kage – jeg brugte hænderne til at forme dejen som små hatte 🙂 Drys til sidst med havsalt ovenpå hver kage.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter – lad kagerne køle helt af inden de serveres, gerne sammen med et stort glas koldt mælk = REN LYKKE!

double-chocolate-cookies
double-chocolate-cookies

Kilde : http://www.thefoodclub.dk/de-bedste-cookies/

Daim-islagkage med mandelmarengsbund

Ingredienser

Mandelmarengsbund:
150 g mandler
2½ dl flormelis
1 tsk bagepulver
4 stk æggehvider
1 stk Springform (24 cm i diameter)

Smør og hvedemel til formen

Daim-is:
¾ dl sukker
4 stk æggeblommer, pasteuriserede
3 dl piskefløde
1 stk dobbelt Daim
1 tsk vaniljesukker

Pynt: 1 Daim (enkelt)
Jordbær

Tid: 45 minutter
Frysetid: Mindst 4 timer

Mandelmarengsbunden er sej og lækker, og den hakkede Daim-chokolade føles som små knasende karamelstykker i den cremede is.

Mandelmarengsbund:

Tænd ovnen på 175°.

Smør springformen, og drys den med mel. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen. Hæld mandelmarengs- dejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.

Daim-is:

Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål. Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i så du får en luftig creme. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer.

Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. Pynt den med hakket Daim og halverede jordbær.

Chili Con Carne

Ingredienser

500 g oksekød
1 stk løg et stort eller to små – hakket
3 fed hvidløg eller efter smag
2 – 4 tsk chilipulver og/eller frisk chili. … efter smag
1 ds baked beans
1 ds red kidney beans
1 ds hakkede tomater evt. med chili
1 stk rød peber hakket i små tern
1 stk grøn peber hakket i små tern
2 – 3 stk mørk chokolade på størrelse med frimærker
Olie

Løg svitses i 1 – 2 spsk olie til de er klare. Tilsæt hvidløg og chili og svits i yderligere et par minutter.

Tilsæt oksekød og svits det med til det er brunet igennem

Tilsæt bønnerne og de hakkede tomater. Lad det simre i ca 10 minutter.

Tilsæt chokolade og lad det smelte. Tilsæt de hakkede grønne og røde pebre et par minutter før servering.

Server med jasminris til