Ingredienser
6 – 8 stk kyllingeover- og underlår
2 hele æg
1 ltr kærnemælk eller 1 ltr vand med ca 10 g salt ( 1 teskefuld med top )
1 – 2 ltr fritureolie
Krydderiblanding
2 spsk. salt
1 spsk. sort peber
¼ tsk hvidløgssalt
¼ tsk gurkemeje
1 tsk bouillon (pulver) evt en bouillonterning smuldret
¾ tsk karry
¾ tsk løgsalt eller løgpulver
¾ tsk sennepspulver
¼ tsk stødt nellike
8 – 9 dl mel
Læg kyllingestykkerne i en skål eller i en stor frysepose og dæk dem med kærnemælken med lidt salt eller saltvandet. Lad det marinere et døgn eller to i køleskabet. Kærnemælken / saltblandingen er med til at mørne kødet.
Kyllingerne tages op af marinaden og tørres / duppes af med køkkenrulle.
Bland alle ingredienserne der står under krydderiblanding sammen i en skål.
Tænd ovnen på 150°.
Rør æggene ud i en skål sammen med ca 3 dl vand.
Hvis overlårene er store kan de deles i 2 stykker.
Kyllingestykkerne vendes først let i krydderiblandingen – herefter i æggeblandingen og så tilbage i krydderiblandingen – her æltes blandingen godt ind i kyllingen så alle sider af kyllingestykkerne er helt dækket af blandingen.
Kyllingestykkerne steges i en frituregryde 3 – 4 stykker af gangen til de er gyldenbrune ( ca.3 min ).
Kyllingestykkerne lægges på en rist midt i ovnen og bages i ca 55 – 60 min.
Serveres med kartoffelmos og brun sovs