Fried Chicken – Kentucky Style

Ingredienser

6 – 8 stk kyllingeover- og underlår
2 hele æg
1 ltr kærnemælk eller 1 ltr vand med ca 10 g salt ( 1 teskefuld med top )
1 – 2 ltr fritureolie

Krydderiblanding

2 spsk. salt
1 spsk. sort peber
¼ tsk hvidløgssalt
¼ tsk gurkemeje
1 tsk bouillon (pulver) evt en bouillonterning smuldret
¾ tsk karry
¾ tsk løgsalt eller løgpulver
¾ tsk sennepspulver
¼ tsk stødt nellike
8 – 9 dl mel

Læg kyllingestykkerne i en skål eller i en stor frysepose og dæk dem med kærnemælken med lidt salt eller saltvandet. Lad det marinere et døgn eller to i køleskabet. Kærnemælken / saltblandingen er med til at mørne kødet.

Kyllingerne tages op af marinaden og tørres / duppes af med køkkenrulle.

Bland alle ingredienserne der står under krydderiblanding sammen i en skål.

Tænd ovnen på 150°.

Rør æggene ud i en skål sammen med ca 3 dl vand.

Hvis overlårene er store kan de deles i 2 stykker.

Kyllingestykkerne vendes først let i krydderiblandingen – herefter i æggeblandingen og så tilbage i krydderiblandingen – her æltes blandingen godt ind i kyllingen så alle sider af kyllingestykkerne er helt dækket af blandingen.

Kyllingestykkerne steges i en frituregryde 3 – 4 stykker af gangen til de er gyldenbrune ( ca.3 min ).

Kyllingestykkerne lægges på en rist midt i ovnen og bages i ca 55 – 60 min.

Serveres med kartoffelmos og brun sovs

img_16821
Fried Chicken 1
img_16831
Fried Chicken 2