Efterårssalat med et cremet twist

Til 4 personer

¼ – 1/2 hvidkålshoved eller en 1/2 spidskål
1 stort æble
2 modne, cremede avocado’er
1-2 citroner
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 stor håndfuld grofthakkede mandler, ristede (ristes i ovn på 180 gr. i ca. 12 min)
1 stor håndfuld tørrede tranebær
Salt og friskkværnet peber

Find en stor skål. Skyld kålen og snit den fint. Brug evt. mandolinjern. Del æblet i 8 kvarte og skær derefter det skiver. Pres citronsaft fra en halv citron over æblerne, så de ikke bliver brune.
Skær de modne advocado i mundrette stykker. Hak dild og purløg. Det hele skal vendes i skålen sammen med de tørrede tranebær. Pres saften fra en halv til en hel citron over salaten og smag til med salt og peber. Vend rundt..Drys de hakkede mandler over og server!
Tip: Skal der en decideret dressing på , så lav en af:
• 2 spsk. olivenoile
1 spsk. Æblecidereddike eller citronsaft
• Ca. 1-2 tsk. acaciehonning, efter smag, men dressingen skal være syrlig/frisk
• Salt
• Peber
• Tilføj evt. lidt dijon eller grov sennep – eller begge.

Kilde : Louise Thede Høj