Gourmet Rødkål

Tilbehør til 6 personer

1 rødkålshoved
4 spsk smør
1 helt løg – halveret
4 dl rødvin
75 g brun farin
1 kanelstang
5 hele allehånde
1-2 stjerneanis
1 tsk. Hel spidskommen
4-5 spsk ribsgelé
1 dl balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber

Skyl rødkålen. Skær stokken fra rødkål, snit den fint. Smelt smør, tilsæt rødkål, og svits ved middel varme til det skinner, lad det ikke brune.
Tilsæt resten af ingredienserne, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg låg på, og lad det simre i 2 timer.
Tag løget op, og krydr igen med salt og friskkværnet peber. Smag evt. rødkålen til med lidt mere balsamico.
TIP! Kan du lide rødkålen lidt spicy, så Tilsæt 1 flækket rød chili hakket med kerner.

Kilde : Louise Thede Høj