(Gourmet) Tomatsuppe

Ingredienser

900 g tomater
1 knsp. sukker
1 stk stort løg
2 fed hvidløg
1 stk gulerod
1 stilk bladselleri hvis stor så blot en halv
1 bdt. basilikum lille bdt
6 dl hønsefond kan erstattes med hønsebouillon
2 spsk. fuldfed cremefraiche kan erstattes med fløde
1 spsk. balsamicoeddike

Salt / peber
olivenolie

Opskriften passer til ca. 2 – 3 personer

Halver tomater på langs, læg i et stort ovnfast fad og hæld en smule olivenolie over sammen med salt, peber og sukker. Bag i en 190 grader varm ovn i cirka en time.

Pil og hak løg og hvidløg, og skær gulerod og bladselleri i tern. Sauter i cirka fem minutter i olivenolie. Hak imens stænglerne fra basilikum (reserver bladene til senere) og kom dem i gryden. Sauter yderligere et par minutter, inden tomater og hønsefond hældes ved.

Lad simre i omkring 20 – 25 minutter, indtil alle grøntsagerne er møre. Blend og sigt suppen, rør cremefraiche eller fløde og balsamicoeddike i og smag til med salt, peber og ekstra balsamicoeddike hvis nødvendigt.

Blend basilikumblade med en god sjat olivenolie og hæld over suppen ved servering.

img_21991
Gournet Tomatsuppe