Lavas – aflangt tyrkisk “boble-brød”

2 brød

25 g gær
½ tsk salt
½ spsk sukker
1 spsk olivenolie
2,5 dl lunkent vand
ca 340 g hvedemel
2 spsk yoghurt
1 stk æggeblomme til pensling

nigellafrø og sesamfrø til at drysse oven på brødet (kan evt. undværes)

Sådan laver du tyrkisk Lavas brød:

Hold fast – for det her er virkelig super nemt og det går hurtigt. Er du klar??

Opløs gæren med sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet. Ælt dejen til den er blød og lækker (smidig og blank hedder det vist på mere “fag-sprog”). Du kan sagtens gøre det nemt for dig selv og røre dejen på en røremaskine, det tager omkring 8-10 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål i ca. 1 ½ -2 timer.

Tænd ovnen på 250º – husk at lade plader, sten eller hvad du nu bruger varme med. Ovnen skal være VARM.

Del herefter dejen i to lige store dele og rul hver del ud til ca.1 cm tykkelse. Jeg plejer at rulle den endnu tyndere og så folde den en enkelt gang på midten ind over hinanden. Så har den nemmere ved at hæve op.

Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Bland æggeblomme og yoghurt i en skål og pensl brødet med blandingen. Drys med nigellafrø og sesamfrø hvis du har lyst til at bruge det (men det smager altså ret godt, så prøv). Bag brødet i 6 – 8 min. på den øverste rille i ovnen.

Lavas 1Lavas 2