Provencalsk Hvidløgssuppe

Ingredienser

4 stk hvidløg (250 g)
4 stk kartofler (250 g) i grove tern
1 l bouillon
1 kvist rosmarin
2 kviste timian
2 stk æggeblommer
2 spsk flødeost
4 skiver brød uden skorpe

DET BEHØVER DU

Hvidløg er først og fremmest et krydderi, men hvis det som her får et opkog i flere hold vand, forvandles det til en mild grønsag uden det rå hvidløgs skarpe overtoner. Hvidløgssuppen bliver mælkehvid og får en cremet konsistens med en mild og dog umiskendelig hvidløgs-smag. En ret for passionerede hvidløgsspisere.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pil hvidløgene og kog feddene op i 1 l vand. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over. Gentag denne proces 4 gange. Kog herefter hvidløgsfeddene i bouillonen med kartofler, timian og rosmarin, ca. 20 min. Tag timian og rosmarin op af gryden. Blend æggeblommer, flødeost og 1 dl af bouillonen i blenderen. Tilsæt resten af suppen og blend, til suppen er helt glat. Hæld den gennem en sigte tilbage i gryden og varm suppe igennem (den må ikke koge). Skær brødet i tern og rist dem gyldne på en tør pande.
Server suppen i forvarmede skåle med ristede brødcroutoner.
Kilde: http://suhrsmad.dk/opskrift/provencalsk-hvidl/