Tun Mousse a´la Frank Høj

Ingredienser

2 ds Tun i vand
½ spsk Tørrede dild
100 g Mayonnaise
2 spsk Crème fraiche 18%
2 spsk Revet løg
6 blade Husblas
2½ dl Fløde Pisket til flødeskum
1 stk Citron ( saften af )
2 stk Citroner ( til pynt )
Salt / Peber
Neutral olie til springform

Tun’en hældes i en sigte – eller et dørslag – eller en si – eller noget lignende og dryppes af. Herefter hældes den i en rød plastic skål. Tilsæt mayonnaise, dild, creme fraiche, løg, citronsaft og salt og peber. Smager bare godt!! – Det hele blendes grundigt til en flydende masse.

Man kan sikkert bruge en gul skål eller en anden farve – men jeg brugte en rød og det gik altså godt.

Men det allerbedste er at bruge en food processor eller næstbedst en blender og så blend tunen sammen med ingredienserne nævnt i forrige afsnit. Blend i ca 5 minutter så massen er helt glat og flydende.

Husblasen lægges i en plasticskål – evt. en gul og dækkes med koldt vand. Trækker i min. 5 minutter. Imens kan flødeskummet forberedes ( Hvorfor hedder det egentli’ flødeskum – jo men det er det simpelthen pisket te’…).

Nå – vandet hældes fra husblasen så kun den væde der hænger ved er tilbage – skålen med husblasen sættes over et vandbad dvs. en gryde med kogende vand for dem der ikke ved det. Der røres i husblasen med et piskeris til den er smeltet og begynder at boble lidt.

Den smeltede husblas hældes i tun-moussen-massen og piskes godt rundt med et piskeris så al husblasen er helt rørt ud…

Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i. Bare rolig – husblasen begynder først at stivne efter en ½ times tid – så der er tid nok.

Det hele hældes i en springform smurt let med lidt olie. Jeg har en lilla en af dem fra Tupperware. De er bare go’e. Når man løfter låget i midten siger det svup – og tun moussen glider lige ud… Brug helst en neutral olie – raps eller solsikke f. eks. En olivenolie kan afgive smag til tun-moussen.

Formen stilles overdækket i køleskabet 2 – 3 timer eller indtil tun moussen er fast.
Med en kniv løsnes siderne og tun moussen kan nu vendes ud på et fad – hvis man har været dygtig… Hvis man har en Tupperware fjernes blot det lille låg i midten – svup si’r det så og den gli’er li’e ne’ på tallerkenen.

Pynt med rejer i midten, halve citronskiver rundt langs kanten, kaviar, eller de tomme dåser med tun. De er tit flotte blå.

Server med flutes, ristet toast brød – eller prøv med corn flakes som noget helt nyt

 I stedet for tun kan bruges kogt laks – men vær opmærksom på at det så bliver en lakse mousse i stedet for…

Hvis man ikke har en blender eller en food processor kan man glemme det hele – bestil en pizza med tun – looser …