Mini Franskbrød ( med sej krumme )

Ca. 20 stk

Ingredienser

450 g hvedemel min 8% protein
2 stk gær hvert stykke på størrelse med en ært
1 tsk salt 8 g
325 g koldt vand 3,25 dl
2 cl vand et snapseglas vand til damp under bagning

Hvis man vil have brød med kerner – brug 100 g kerner og 390 g mel ( kerner suger ikke så meget væske derfor fjernes kun 60 g mel )

Silikoneforme 8x3x3 cm. Kan købes her:

http://www.hwl.dk/da/product/bageudstyr/bageform-firkanter-9-stk

Hæld koldt vand i en skål – tilsæt gæren og rør til den er opløst. Bland salt med melet.

Tilsæt mel og rør rundt med skaftet af en grydeske indtil melet er vådt og det hele er blandet godt sammen. De tager ca 2 – 3 minutter. Læg film over skålen.

Lad hæve i ca 24 timer ved stuetemperatur – kan sagtens reduceres til ca 12 timer.

Ca en time før bagning – hæld dejblandingen ud på bordet i et lag drysset mel.

Fold dejen til halv størrelse 3 gange – fra hver sin side ( nord-syd-vest ) Efter hvert fold – drys mel på og klap dejen godt sammen med håndfladerne. Skær dejen ud i små aflange stykker som passer til formene. Fyld formene ca halvt op og skub dejen godt ned med fingrene. Mht. mængden af dej – fyld evt. nogle af formene lidt mere. Der er dej nok til mange brød så prøv dig lidt frem. Lad efterhæve ca 1 time.

Forvarm ovnen til 220 grader m/varmluft.

Placer formene midt i ovnen. Fyld et snapseglas med ca 2 cl vand og smid vanden ned i bunden af i ovnen – luk lågen hurtigt så dampen ikke slipper ud. Dampen er med til at gøre brødene seje

Bag i 10 minutter. Åbn ovnen helt op i 30 sekunder for at få dampen ud. Efterbag i ca 5 minutter.

Hæld brødene ud af formene og efterbag dem i 3 – 5 minutter til de får en gylden overflade.

Lad brødene køle af på en rist

 

img_19781
Minifranskbrød 1
img_19771
Minifranskbrød 2