Naanbrød

Ingredienser

7½ dl hvedemel
2 dl mælk
1 dl yoghurt naturel
1 stk æg
2 spsk madolie
1 tsk salt
2 tsk sukker
½ tsk bagepulver
15 g gær

Før bagning

Sesamfrø – kan undlades
Hvidløg – kan undlades
Hæld mel i en skål og lun mælken.

Slå ægget ud i en anden skål og bland godt med yoghurt, olie, salt, sukker, bagepulver, gær og ½ dl af mælken.

Hæld blandingen over mel og mælk og bland det hele sammen. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen, og ælt indtil dejen føles glat og ikke klistret.

Pensl dejen med olie, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i omkring 2½ timer.

Forvarm ovnen til grill, høj varme, og pensl tre bageplader med et tyndt lag olie.

Ælt dejen i et par minutter, og del den i 6 stykker.

Flad dem ud og form dem til dråbeformede brød ca 25 – 30 cm lang og 12 – 15 cm bred. Læg to brød på hver plade og lad dem hæve i 20 minutter tildækket.

Pensl brødene med lidt vand og drys eventuelt med birkes eller hvidløgsolie. Bag en plade ad gangen øverst i ovnen i 2 – 3 minutter på hver side indtil brødene har brune pletter. Serveres varm.

Kilde : www.recept.nu

Naanbrød
Naanbrød