Chicken Curry

Ingredienser

900 g udbenede kyllingeover- / underlår. Skåret i tommelfingerstykker
2 stk hakkede løg
3 fed knust hvidløg
4 stk hakkede tomater
1 spsk frisk ingefær – revet
2 spsk karrypulver
1½ tsk salt
½ tsk peber
3 spsk olie (evt. raps)
2 dl vand
1½ ds kokosmælk (600 g)
½ tsk garam masala
1 spsk honning
1 håndfuld hakket frisk koriander. Kan udelades

Til marinering
2 spsk karry/ tandooripulver. Eller andre indiske tørkrydderier
________________________________________________________________________

Nogle timer – eller dagen før.
Skær kyllingekødet i stykker på størrelse med en tommelfinger. Læg det i en skål. Vend 2 -3 spsk krydderier i og vend det hele godt rundt. Læg film over og lad det marinere i køleskabet nogle timer eller natten over.

Varm panden op på 2/3 styrke. Tilsæt olien og løgene. Steg til gylden. Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det hele stege i ca. 2 minutter. Tilsæt tomaterne og steg indtil det hele er blevet til en blød masse og det meste af væsken er fordampet. Rør undervejs.

Tilsæt 2 spsk karry (eller efter smag). Rør og steg videre i ca. 2 minutter. Tilsæt kyllingekødet og 1 tsk salt og ½ tsk peber. Steg indtil det er gyldent. Husk at give kødet stegetid inden du begynder at vende det eller røre i det. Ellers ender du bare med at koge kødet i stedet.

Læg låg på og lad det simre i ca 3 minutter. Tilsæt 2 dl vand – rør det hele sammen og lad det simre yderligere i 10 minutter under låg.

Tilsæt kokosmælken og ½ tsk garam masala og ½ tsk salt.

Lad det nu koge UDEN låg indtil retten er tyknet. Det tager ca. 20 – 30 min. Efter ca. 5 minutter tilsæt en spsk honning. Drys med hakket koriander inden servering.

Server basmatiris til og evt. naanbrød.

Chicken Curry