Sofies Hemmelighed

Det er til lille springform 22 cm – mål i () = stor 25 cm.

110 g margarine  (140g)
110 g melis        (140g)
4 æg                  (5 )
110 g mel           (140g)
2 tsk bagepulver (2 ½)
2 spsk. Fløde     (2 ½)

Rør blødgjort eller let smeltet smør med melis, rør æggeblommer i 1 af gangen, derefter mel med bagepulver.

Til sidst fløden, kom det i springformen, pisk så æggehviderne meget stive, kom 200g melis (250) melis i.

Pisk lidt så 1 tsk. eddike ( 1 ½) i pisk igen kom det over dejen, bages varmluft 175 g 45 til 50 m, den store 50 min.

Prøv at stikke en strikkepind i bund om den er bagt.

Når den er afkølet deles den bund / marengs, og lægges aammen med hindbærmarmelade ca .400 /450 g (et lille glas), og oven på flødeskum efter behag, så lægges marengsen på igen. Skal helst trække 6 til 7 timer. Jeg bruger gerne 2 paletknive eller lignende til at løft marengsen af og på med.

God fornøjelse. Mormor Aase.

 

Kilde: Louises elskede mormor, Aase Olsen.